Spring til indhold
Hjem » Kan jeg ringe 112 i udlandet?

Kan jeg ringe 112 i udlandet?

  • af

Indholdsfortegnelse

Hvis uheldet er ude, mens du befinder dig uden for landets grænser, og du af den ene eller anden grund får brug for at komme i kontakt med det lokale alarmberedskab, vil du så kunne ringe 112? Det kigger vi nærmere på i artiklen her. 

Hvis du befinder dig i et EU-land, vil du altid kunne ringe til 112, hvis du ønsker at komme i kontakt med alarmberedskabet. 

112 er nemlig det europæiske alarmnummer, som sætter dig i direkte forbindelse med den beredskabstjeneste, du har brug for hjælp af. Det være sig enten politiet, ambulancecentralen eller brandvæsenet. 

112 fungerer også som alarmnummer i en række lande uden for EU. Det være sig eksempelvis USA, Canada, New Zealand og Costa Rica.

Teknologien kan muligvis hjælpe dig

Som bemærket vil du kunne ringe 112 i rigtig mange lande, hvis du ønsker at komme i kontakt med alarmberedskabet. Der findes dog enkelte lande, hvor et opkald til 112 ikke vil føre til alarmberedskabet.

Selvom du ikke måtte kende nummeret til alarmberedskabet i det land, du befinder dig i, er det sandsynligt, at du – trods dette – vil kunne komme hurtigt i kontakt med denne enhed. 

Ejer du en iPhone, vil du nemlig eksempelvis kunne bede Siri om at ringe til alarmcentralen i det pågældende land, du måtte befinde dig i. Siri kender nemlig numrene til samtlige alarmcentraler i hele verden.

Selv telefoner uden SIM-kort kan ringe 112

Selvom du måtte befinde dig i en situation, hvor du ikke har tegnet noget mobilabonnement og dermed ikke ejer noget SIM-kort til din mobiltelefon, vil du stadigvæk kunne ringe til 112 – i hvert fald så længe der er strøm på din telefon, og du befinder dig i Danmark eller et andet land, hvor opkald til 112 ikke fordrer, at opkaldstageren har et SIM-kort i sin mobiltelefon.

En række af de lande, der stiller dette krav, er: Belgien, Frankrig, Rumænien og Tyskland. 

Kan jeg ringe 112 uden dækning?

Hvis du befinder dig i et helt dødt område uden nogen dækning overhovedet, vil du ikke kunne ringe til alarmcentralen. 

Heldigvis er det i dag ganske få steder, hvor der slet, slet ikke er nogen dækning. 

Dit nummer og din lokation deles automatisk med alarmcentraloperatøren

Foretager du et opkald til alarmcentralen, vil alarmcentraloperatøren automatisk få oplysninger omkring din lokation, samt hvilket nummer du ringer fra – også selvom du måtte ringe med hemmeligt nummer. 

Der er en række åbenlyse fordele ved, at din lokation deles. Eksempelvis er det en fordel i situationer, hvor opkaldstager har været ude for et uheld og af gode grunde er i chok samt godt og grundigt rundforvirret, hvorfor vedkommende ikke nødvendigvis har overblik over, hvor han/hun befinder sig.

I sådanne tilfælde er det en kæmpe fordel, at alarmcentraloperatøren får opkaldstagerens præcise koordinator, så hjælpen kan nå frem til den korrekte destination hurtigst muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *