Spring til indhold
Hjem » Hvilket mobilabonnement er bedst?

Hvilket mobilabonnement er bedst?

  • af
Hvilket mobilabonnement er bedst

Indholdsfortegnelse

“Hvilket mobilabonnement er bedst?” lyder måske som et ganske simpelt spørgsmål, men det er det på ingen måde. Faktisk er det ret så svært at svare på… 

I vores øjne er det så godt som umuligt at svare entydigt på, hvilket mobiabonnement der er bedst, da svaret – i vores øjne – afhænger af spørgerens ønsker og behov.

Med andre ord betyder det, at det bedste mobilabonnement for dig ikke nødvendigvis er det bedste for din nabo, da I kan have vidt forskellige ønsker og behov.

Hvis din nabo er typen, der taler i telefon 3-4 timer dagligt, mens du er typen, der ikke taler i telefon mere end 2-3 timer månedligt, vil et favorabelt abonnement for din nabo være et med fri tale inkluderet i sig, mens et sådant abonnement vil være et mindre fornuftigt valg for dig, da du i så fald vil komme til at betale for en masse inkluderet taletid, du ikke får brugt. 

Få afklaret dine behov

Hvis du skal finde frem til, hvilket mobilabonnement der er bedst for dig, er det vigtigt, at du får afklaret dine behov. 

For at gøre dette skal du først og fremmest danne dig et overblik over, hvor meget du taler i telefon hver måned, og hvor meget data du bruger via din mobil.

Skab et overblik over, hvor meget data du bruger, og hvor meget du taler i telefon hver måned for at øge chancen for at finde det - for dig - bedste mobilabonnement

Hos din nuværende udbyder vil du formentlig kunne få indsigt i dit nuværende forbrug via udbyderens hjemmeside.

Når du har dannet dig et overblik over de ovenfor skitserede forhold, vil du være bevidst om, hvorvidt du bør gå efter et abonnement med mange timers gratis tale inkluderet, eller om du kan nøjes med et billigere abonnement uden så mange timers gratis tale inkluderet. 

Ligeledes vil du være bevidst om, i hvilket omfang du bør kigge efter abonnementer med store mængder fri data inkluderet, eller om det giver mere mening for dig at vælge et meget billigt abonnement uden så meget data inkluderet.

Når du kender dit forbrug og dine generelle ønsker, er det faktisk ikke så svært at finde frem til det – for dig -bedste abonnement takket være sådan nogle som os.

Hos os kan du nemlig finde en oversigt over de bedste abonnementer, og via en brugervenlig filtreringsfunktion vil du lynhurtigt kunne isolere de abonnementer, der passer til dine behov.

Når du har gjort dette, er det egentlig bare at vælge det abonnement, der tiltaler dig mest; det kunne muligvis være det billigste eller det, der kendetegnes ved at levere den bedste dækning. Begge forhold vil – på en overskuelig måde – være belyst i oversigten.

Mange udbydere byder på lækre introtilbud

Nogle udbydere kører med fede introtilbud

At du formentlig vil kunne finde et mobilabonnement, der imødekommer dine behov endnu bedre end dit nuværende, er et rigtig godt argument for at skifte udbyder. Det er dog langt fra det eneste.

Et andet er, at rigtig mange udbydere lokker med favorable introtilbud, der gør et skifte ekstra attraktivt.

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad et introtilbud omfatter, men det er da ikke usædvanligt, at et introtilbud byder på noget i denne stil:

  • Første måned gratis
  • Halv pris de tre første måneder
  • En fysisk velkomstgave.

Hvilket abonnement peger TÆNK på som værende det bedste?

I 2022 testede TÆNK 184 forskellige mobilabonnementer fra 30 forskellige udbydere. I testen lagde TÆNK særligt vægt på udbydernes vilkår og priser.

Med afsæt i testen gav TÆNK fire abonnementer stemplet ‘bedst i test’

De abonnementer, der blev hædret med dette fornemme stempel, var følgende: 

  • Lebara: 30 timers tale + 30 GB data (3 GB i EU)
  • OiSTER: 50 timers tale + 50 GB data (10 GB i EU)
  • Alka Mobil: Fri tale + 30 GB data (9 GB i EU)
  • Lebera: 60 timers tale + 60 GB data (4 GB i EU).

TÆNKs store test er uden tvivl en fin rettesnor at navigere efter, når du er på jagt efter et godt mobilabonnement, men du bør dog have en række forbehold i forhold til testresultaterne.

Blandt andet at testen baserer sig på data fra 2022, og det ikke er sikkert, at priserne i dag er de samme som dengang.

Derudover tager testen ikke hensyn til, at forbrugerne har vidt forskellige behov. 

Gældende for alle de abonnementer, der fik stemplet ‘bedst i test’, er, at der er ret markante mængder gratis tale inkluderede i disse; det kan sagtens være, at 30 timers gratis tale eller 50 timers gratis tale harmonerer med dit behov, men det er langt fra givet.

Hvis du eksempelvis maksimalt taler i telefon 2-3 timer månedligt, har du selvsagt ikke brug for +30 timers tale inkluderet i dit abonnement, og i så fald vil der være abonnementer, der passer bedre til dig end de fire, som TÆNK hædrede som værende de bedste. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *