Spring til indhold
Hjem » Hvad er en dumbphone?

Hvad er en dumbphone?

  • af
Dumb phones

I artiklen her kan du blive klogere på begrebet ‘dumbphones’. Et begreb, der er opstået i løbet af de seneste år, og som tilsyneladende vinder mere og mere frem. 

Begrebet ‘dumbphones’ refererer til mobiler af ældre dato, der mere eller mindre kun kan det, som en mobil blev skabt med henblik på at kunne – nærmere bestemt at foretage opkald og sende SMS’er. Et par eksempler på dumbphones er derfor klassikere som Nokia 3310 og Nokia 3210. 

I løbet af den seneste tid er der begyndt at florere et stigende antal videoer på YouTube og Tiktok, hvor unge mennesker fortæller, at de har anskaffet sig en dumbphone og sætter ord på en række fordele, de mener, der er forbundet med at bruge en sådan frem for en moderne smartphone.

Et aktivt fravalg af de mange tidsrøvende apps

Den primære årsag til at langt de fleste af dem, der vælger at anskaffe sig en dumbphone, gør dette, er for at afskærme dem selv for at have adgang til sociale medier og andre tidsberøvende apps. 

En dumbphone sikrer, at man ikke spilder en masse tid i SoMe-feeds, der egentlig ikke – når alt kommer til alt – beriger en åndeligt, da man ikke kan få adgang til disse feeds.

Adskillige undersøgelser antyder i øvrigt, at der kan være en stærk sammenhæng mellem mistrivsel og brugen af sociale medier, hvilket må siges at være endnu et stærkt argument for at anskaffe sig en dumbphone.

Med andre ord kan det – at eje en dumbphone – nemlig bidrage til at øge ens mentale trivsel, da en naturlig konsekvens af at anskaffe sig en sådan telefon er, at man kommer til at tilbringe mindre tid på de sociale medier, da disse ikke vil være tilgængelige i samme grad, som hvis man ejede en smartphone.

Kan man stadigvæk købe dumbphones?

Der findes faktisk en række forhandlere, der sælger de såkaldte dumbphones. Ofte vil der dog være tale om en slags moderniserede udgaver af de gamle klassikere, hvor designet eller brugerfladen har fået sig en makeover. 

På sider som Den Blå Avis og Gul og Gratis kan du også finde en del dumbphones, hvis du ønsker at hoppe med på bølgen og begrænse din adgang til apps til de sociale medier og andre tidsberøvende apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *