Spring til indhold
Hjem » Guide: Sådan ringer du med hemmeligt nummer

Guide: Sådan ringer du med hemmeligt nummer

  • af
Sådan ringer du med hemmeligt nummer

Indholdsfortegnelse

I artiklen her redegør vi, hvordan du kan få lov at ringe med hemmeligt nummer. Ligeledes forklarer vi, hvordan du kan få dit nummer udeladt fra offentligt tilgængelige registre såsom 118.dk og Krak. 

Nogle gange kan man af den ene eller anden grund have et ønske om at ringe med hemmeligt nummer, og hvis du p.t. befinder dig i en situation, hvor dette er tilfældet, kan vi glæde dig med, at det faktisk er yderst let at få lov at ringe anonymt.

Det eneste, du skal gøre, er nemlig at skrive #31# inden nummeret, du ønsker at ringe anonymt til – i hvert fald hvis du ringer via en mobiltelefon. 

Herunder følger et eksempel på, hvordan det ville se ud, hvis jeg ønskede at ringe med hemmeligt nummer til min partner, hvis nummer er 28441250.

Sådan ringer du med hemmligt nummer eksempel

Lidt anderledes hvis du er oldschool

Der er efterhånden ikke så mange, der længere ejer en fastnettelefon, men der findes dog stadigvæk et par stykker, der holder fast i traditionerne, og som derfor endnu ikke har pensioneret fastnettelefonen. 

Hvis du er en af disse, og du ønsker at foretage et opkald med hemmeligt nummer fra en fastnettelefon, skal du indtaste *31* efterfulgt af det nummer, du ønsker at ringe anonymt til. 

Ønsker du ikke, at dit nummer skal fremgå på Krak og lignende sites?

Hvis du ikke ønsker, at andre skal kunne slå dit navn, telefonnummer og/eller adresse op via Krak, 118.dk samtlige lignende registre, så har du tre forskellige muligheder:

1) Få hemmeligt nummer

Vælger du at få hemmeligt nummer, vil dit telefonnummer ikke fremgå i de offentlige registre. Det vil dit navn og og din adresse dog.

2) Benyt dig af muligheden for udeladt information

Vælger du den mulighed, der kaldes ‘udeladt information’, vil hverken dit navn, dit telefonnummer eller din adresse fremgå i offentlige registre. 

3) Benyt dig af muligheden for hemmelig adresse

Benytter du af muligheden for at få hemmelig adresse, vil kun dit navn og dit telefonnummer fremgå i offentlige registre som det, du finder på Krak og 118.dk.

Hvordan benytter jeg mig af en af ovenstående muligheder?

Din nuværende teleudbyder vil kunne hjælpe dig med at undgå, at dit nummer, navn og/eller adresse vises i offentlige registre.

Måden, hvorpå du undgår det, varierer en anelse fra teleudbyder til teleudbyder. 

Derfor er vores anbefaling, at du Googler: “Få hemmeligt nummer + navnet på din udbyder,” eller at du ringer til din teleudbyders supportafdeling og lader dem hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *