Spring til indhold
Hjem » Guide: Alt, du skal vide om din telefonsvarer

Guide: Alt, du skal vide om din telefonsvarer

  • af

Indholdsfortegnelse

I artiklen her redegør vi for, hvad en telefonsvarer er, hvordan du kan ændre din telefonsvarer, samt hvorfor vi mener, at det er en god idé at have en sådan. 

Uanset hvilket spørgsmål relateret til en telefonsvarer, du måtte have, er vi jævnt sikre på, at du kan finde svar på dit spørgsmål i artiklen her. 

Heri besvarer vi nemlig alt fra, hvorfor det er en god idé at have en telefonsvarer, til om du kan ringe til din telefonsvarer fra en anden mobil end din egen.

Allerførst starter vi dog med en begrebsforklaring. 

Hvad er en telefonsvarer?

‘Telefonsvareren’ har nærmest eksisteret lige så lang tid som moderne telefoner. 

En telefonsvarer afspilles, når et opkald ikke besvares. Når telefonsvareren er færdigafspillet, har personen, der har ringet til telefonen, som ikke blev taget, mulighed for at indtale en besked.

Denne besked vil ejeren af den telefon, der ikke blev taget, kunne høre, når han/hun har tid og lyst. 

Hvorfor er det godt have en telefonsvarer?

Den helt åbenlyse fordel ved at have en telefonsvarer på sin telefon er, at man giver folk, der ringer til en, muligheden for at efterlade en besked, når man ikke har mulighed for at tage sin telefon.

Dermed giver man enhver, der ringer til en, muligheden for at overlevere vigtige informationer, selvom man ikke er tilgængelig.

Har man ikke en telefonsvarer, er man nødsaget til at ringe tilbage til dem, der ringer på tidspunkter, hvor man ikke lige har mulighed for at besvare opkald, og det er ikke usandsynligt, at dem, man ringer tilbage til, ej heller har mulighed for at besvare ens opkald på de tidspunkter, hvor man ringer. 

Derfor risikerer man at ringe forgæves frem og tilbage en del gange, hvis ikke man har en telefonsvarer. 

Hvordan finder jeg nummeret til min telefonsvarer?

Det nummer, du skal ringe til, for at tjekke beskeder på din telefonsvarer, er betinget af, hvilket mobilselskab du har. 

Som regel er nummeret automatisk indkodet på din telefon under ‘telefonsvarer’, men hvis det ikke er tilfældet, kan du prøve at Google følgende: “navnet på dit teleselskab + telefonsvarer”. 

Herefter burde du kunne finde oplysninger om nummeret til din telefonsvarer.

Er det – at lave en Google-søgning – heller ikke nogen succes, er en yderligere mulighed, at du kontakter supportafdelingen for dit teleselskab og lader dem hjælpe dig. 

Kan jeg selv indtale min telefonsvarer?

Som udgangspunkt kan du godt selv indtale din telefonsvarer, ja.

Igen er det dog lidt forskelligt, hvordan du lykkes med dette i praksis fra teleudbyder til teleudbyder. 

Et godt tip er derfor at læse guiden til indtaling af en personlig teleforsvarer på din pågældende udbyders hjemmeside. 

Hvis du er en gæv type, der gerne vil have en sjov telefonsvarer, kan du finde lidt inspiration hertil via følgende links:

Kan jeg høre min telefonsvarerbeskeder fra en andens telefon?

Ja, du kan faktisk godt aflytte din telefonsvarer fra en andens telefon. Noget, som ganske få er klar over.

Ja, det kan du faktisk godt!

For at lytte til dine telefonsvarerbeskeder fra en andens telefon, skal du ringe til dit eget nummer og vente på, at du viderestilles til telefonsvareren. Når du bliver dette, taster du ‘stjerne’.

Herefter indtaster du en firecifret kode, hvorefter du afslutter med #.

Den firecifrede kode vil formentlig være de sidste fire cifre af dit SIM-kortnummer, medmindre du aktivt har ændret din telefonsvarer-kode. 

Disse fire cifre skal du derfor have kendskab til, såfremt du ønsker at aflytte din telefonsvarer via en andens telefon.

Kan jeg deaktivere min telefonsvarer?

Hvis du ikke er interesseret i at have en telefonsvarer, kan du enten deaktivere den midlertidigt eller fjerne den permanent.

Igen er det lidt forskelligt fra teleselskab til teleselskab, hvordan processen for henholdsvis midlertidig deaktivering og permanent fjernelse er, hvorfor vores anbefaling er, at du forhører dig nærmere herom hos supportafdelingen for dit teleselskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *