Spring til indhold

Anmeldelse af
Lyca Mobile

Lyca Mobile screenshot 2024
0
3.8/5
Kundeservice
2/5
Dækning
5/5
Ry blandt forbrugerne
3.3/5
Udvalg
4/5
Priser
4.5/5

5G:
Nej

Netværk:
Telenor & Telia

Binding:
Ingen

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende anmeldelse af
Lyca Mobile

Lyca Mobile

Lyca Mobile er et britisk mobilselskab, som i dag opererer i mere end 60 forskellige lande.

Mange har sikkert stiftet bekendtskab med mobiloperatøren ved kassen i supermarkedet, hvor man ofte har mulighed for at købe taletidskort fra udbyderen. Du kan dog også – hvilket er væsentligt nemmere – handle med Lyca Mobile over deres hjemmeside. Fordi Lyca Mobile tilbyder eSIM-kort – det vil sige ikke-fysiske SIM-kort – kan du komme i gang med dit nye mobilabonnement mere eller mindre øjeblikkeligt efter du har foretaget et køb hos Lyca.

Lyca er især et oplagt valg for personer, som ofte ringer til udlandet, da det er muligt at ringe til mere end 50 lande til en ganske fordelagtig pris.

I det følgende vil vi gå Lyca Mobile efter i sømmene, så du i denne anmeldelse kan blive klogere på, om dette mobilselskab er det rette for dig.

Fordele

Tilbyder eSIM

Ring til mere end 50 lande til fornuftige priser

Stort udvalg af mobilpakker

Fremragende dækning

Skarpe priser

Ulemper

Engelske tekster på den danske hjemmeside

Kundeservice dele vandene

Fint udvalg af abonnementer

Hos Lyca Mobile kan alle finde en mobilaftale, der passer til deres behov.

Mobilselskabet tilbyder helt små mobilpakker med blot 5 timers tale og 5 GB data for 19 kr., men omvendt kan du også købe ubegrænset tale og 400 GB data for 159 kr.

Samtlige pakker hos Lyca Mobile indeholder desuden større eller mindre mængder international taletid, hvilket gør det muligt at ringe til udlandet uden ekstra beregning.

Lyca Mobile har et stort udvalg af pakker, som vil dække de flestes behov

Hjemmesiden har plads til forbedring

I vores tests af mobilselskaber besøger vi altid deres hjemmesider, da det oftest er her, man som forbruger administrerer sit abonnement, får kontakt til kundeservice og finder svar på eventuelle spørgsmål. En god brugeroplevelse på hjemmesiden er derfor meget vigtig.

Og på netop dette område får Lyca Mobile ikke topkarakter. Ved første øjekast virker hjemmesiden moderne og pæn, men hvis man kigger lidt nærmere, vil man opdage, at der flere steder er tekst på engelsk – og nogle steder også norsk – som endnu ikke er blevet oversat til dansk. Vi anerkender, at de fleste danskere er gode til engelsk, men det sender desværre et lidt dovent og sjusket signal, når dansk og engelsk bliver blandet sammen på platformen.

Derudover har vi haft store udfordringer med at finde relevante oplysninger om eksempelvis hvilket netværk Lyca Mobile benytter, om der tilbydes 5G og lignende. Hjemmesiden har en FAQ-sektion, men her var der ingen hjælp at finde i forhold til de førnævnte spørgsmål. Ligeledes var den indbyggede chat-bot på hjemmesiden alt andet end hjælpsom i opklaringsarbejdet.

Chatbotten på hjemmesiden er smart, men var desværre ikke til meget hjælp

Udlandstelefoni inkluderet

Lyca Mobile henvender sig især til forbrugere, der har behov for at ringe til udlandet. Dette kommer til udtryk gennem de mange pakker, som teleselskabet tilbyder, hvor udlandstelefoni er inkluderet.

Nedenfor har vi taget et screenshot af mobilpakken til 119 kr. Her har du mulighed for at ringe gratis i op til 15 timer til de lande, du finder på listen. Derudover er der fri tale i Danmark og inden for EU.

Afhængigt af dit behov, kan du vælge fra 2 timers international tale og op til 15 timer.

Fremragende mobildækning

Lyca Mobile benytter sig af TT-netværket, som Telenor og Telia står bag. I samarbejde har de to teleselskaber etableret et fremragende mobilnetværk, så du altid er sikret god dækning på din telefon.

I en test foretaget af Teknologisk Institut i 2022 fik Telia og Telenor begge prædikatet “Meget god”, da netværket dækkede henholdsvis 98,8% og 99,3% af Danmark.

Tilbyder eSIM

Hos Lyca Mobile kan du vælge at modtage et eSIM i stedet for et traditionelt fysisk simkort. Fordelen ved dette er, at du slipper for at vente på, at dit nye simkort ankommer med posten. I stedet skal du blot aktivere dit digitale simkort i din telefon, hvorefter du er klar til at ringe, sende sms’er eller surfe på nettet.

Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle telefoner understøtter eSIM.

Samtlige iPhones fra og med iPhone SE 2 (2020-udgaven) er kompatible med eSIM, og derudover fungerer flere smartphones fra Samsung, Sony og Huawei med det smarte digitale simkort.

Middelmådigt ry hos Trustpilot

I skrivende stund er Lyca Mobile blevet anmeldt af mere end 1.200 personer hos Trustpilot. 

Af disse har 53% valgt at kvittere med topkarakter på 5 ud af 5 stjerner. Modsat har 32% givet bundkarakter på blot en enkelt stjerne. 

Lyca Mobile ender derfor med en samlet vurdering på 3,3, hvilket resulterer i prædikatet ‘Middel’

Lyca Mobile Trustpilot

For at blive klogere på, hvad Lyca Mobile gør godt, og hvor der er plads til forbedringer, har vi nærlæst adskillige af de mange anmeldelser, som mobilselskabet har modtaget. 

Vi er dog ikke nødvendigvis blevet meget klogere efterfølgende, da en stor del af både ris og ros drejer sig om det samme, nemlig kundeservice. Det kan du blive klogere på herunder.

Hvad roses Lyca Mobile for?

Lyca Mobile får blandt andet ros for deres priser, som er yderst fornuftige og konkurrencedygtige.

Det gennemgående tema for de fleste anmeldelser af Lyca Mobile – uanset om det er de positive eller negative af slagsen – er kundeservice. 

Flere kan berette om hurtig, effektiv og kyndig vejledning gennem telefonen, når der har været problemer eller spørgsmål. Det er dog også netop den telefoniske support, som giver anledning til adskillige af de utilfredse anmeldelser af selskabet.

Hvad kritiseres Lyca Mobile for?

Ligeså tilfredse eller glade kunder er med kundeservice hos Lyca Mobile, ligeså frustrerede er de utilfredse kunder med samme. Langt størstedelen af kritikken af mobilselskabet går på, at kundeservice er svær at komme igennem til, og at man endda kan opleve at få kontakt med en medarbejder, som ikke taler dansk.

Konklusion

Lyca Mobile, det britiske mobilselskab med global tilstedeværelse, tilbyder eSIM-kort og overkommelige priser, hvilket især er attraktivt for dem, der ringer internationalt.

Med et omfattende udvalg af mobilpakker og fremragende dækning via Telenor og Telia’s TT-netværk sikrer Lyca Mobile en god forbindelse i Danmark.

Dog afslører en gennemgang af deres hjemmeside sproglige udfordringer og mangel på oplysninger om netværk og 5G.

Kundeanmeldelser på Trustpilot er delt, idet priserne roses, men der rettes kritik mod vanskelig kontakt med kundeservice, hvor sprogbarrierer kan opstå. Samlet set får Lyca Mobile en middelmådig vurdering på 3,3 på Trustpilot.

I vores egen anmeldelse af Lyca Mobile ender mobilselskabet med en samlet vurdering på 3,8, hvilket er en rigtig fin karakter. De konkurrencedygtige priser trækker op i vores samlede vurdering, og det samme gør den gode dækning på mobilnettet. Modsat trækker det meget ned i vores vurdering, at kundeservice på hjemmesiden og telefonisk virker mangelfuld og halvhjertet.

Alt i alt er Lyca Mobile et hæderligt valg, hvis du overvejer at skifte mobilselskab. Det primære argument for at vælge Lyca Mobile frem for en af de mange alternativer er dog, at du her har mulighed for at ringe gratis til udlandet.

Lyca Mobile
3.8/5

3,8/5

Lyca Mobile
3.8/5

3,8/5